Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Έφη Σπύρου, εικαστικός



Η Έφη Σπύρου έχει πτυχίο στον τομέα ΜΜΕ και Επικοινωνίας (MCL) University of Indianapolis, πτυχίο Ζωγραφικής από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και βρίσκεται στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Ακόμη έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο St. Martin's- London MA Performance and Design. Έχει διοργανώσει ατομική έκθεση (Post Gravity, 6 D.O.G.S exhibition Space, Αθήνα, 2011) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2011 συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Antonio Marras- Kenzo και το Pop magazine London για το  "Swings" βασισμένο στο έργο της με τον ίδιο τίτλο. Στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012 συμμετέχει στην έκθεση STOPOVER.

  
Antivainin, 2011-2012, Έφη Σπύρου, Ξύλο, ύφασμα, λάμπες φθορισμού, 140x100εκ. , 83 χ 39 εκ. Βίντεο: 2’ 45’’.


Η τέχνη είναι αναγκαίο καλό στη ζωή μου και ο βιοπορισμός  από αυτήν, ελπίζω να μη γίνει  αναγκαίο κακό.
Βρισκόμαστε αδιαλείπτως σε μία κρίση. Άλλοτε οικονομική, άλλοτε πολιτική, ιδεολογική, α-λογική... Το πώς τη διαχειρίζεται κανείς και δει, το ευαίσθητο αυτί του κόσμου, ο καλλιτέχνης, είναι θέμα ικανότητας και γενναιοδωρίας.
Stopover για μένα σημαίνει «Stop is not Over»
Το θέμα των έργων μου συνδέεται με την αυτοκάθαρση μέσα από τις σκιές και το φως της μνήμης. Η μνήμη ως τόπος προς απελευθέρωση. 
Νιώθω ωραία που συμμετέχω  στο φετινό Πεδίο Δράσης Κόδρα. Σε ένα "πεδίο δράσης" τι άλλο να περιμένω από ευχάριστα συμβάντα. 
Αυτό που ζω δεν είναι  η πρόβα. Είναι η παράσταση. (Θα ήθελα να είμαι ο φωτιστής στα παρασκήνια).





 Επιμέλεια:Μαριάννα Ταμπάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου